Kustini Sri Purnomo mBukak Festival Upacara Adat Tingkat Kabupaten

oleh -103 Dilihat
UPACARA ADAT: Mujudake prasetya lan kupiyane Pemkab Sleman kanggo njaga, nglestarekake lan njaga keragaman upacara adat. (ist)

JogloMataram.Com – Mapan Lapangan Sumedang, Kalurahan Pakembinangun, Kapanewon Pakem, Sleman, Bupati Sleman, Kustini Sri Purnomo, dina Senen (12/6) mbukak Festival Upacara Adat Tingkat Kabupaten kanthi tengara nuthuk kenthongan.

Bupati Sleman iku ngendika, Festival Upacara Adat itu mujudake prasetya lan kupiyane Pemkab Sleman kanggo njaga, nglestarekake lan njaga keragaman upacara adat ing Kabupaten Sleman.

“Para seniman uga bisa migunaake festival ini kanggo ngrembakaake kreativitase,” ujare Bupati.

PAWARTOS LIYANE: Aiptu Mujito Pamitan Dumateng Warga Condongcatur, Ana Apa?

Diajab, anane sak wernane adicara kabudayan ing Sleman, bisa ngundang wisatawan sing luwih akeh lan ngrembakaake perekonomian pradesan.

Kepala Dinas Kebudayaan (Kundha Kabudayan) Kabupaten Sleman, Edy Winarya, atur uninga festival iki ancase nglestareake seni tradhisi mligine upacara adat kang wis ing Sleman ana wiwit jaman sakdurunge.

“Pasarta festival ini na utusan seka 17 kapanewon sak Kabupaten Sleman lan dianaake sak jeroning rong dina, wiwit tabuh 1.00 awan,” ujare. (*)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *