Panen Sepisanan Timun lan Lombok Ing Tanah Kas Desa Kalurahan Pondokrejo

oleh -163 Dilihat
oleh
Kustini ngendikan karo warga gegayutan karo panen timun lan lombok ing kalurahan Pondokrejo. (istimewa)

JogloMataram.Com–Bupati Sleman Kustini Sri Purnomo karo Kasubbid Urusan Pertanahan Paniradya Kaistimewaan DIY, Pangky Arbindarta, mimpin acara panen sepisanan timun lan Lombok sing ditandur ing tanah kas desa ing Bulak Dukuh, Kalurahan Pondokrejo, kapanewon tempel. Panen timun lan Lombok iki kaleksanan dina Kamis (27/7/2023).

Panen iki minangka wujude program Optimalisasi Tanah Kalurahan Pondokrejo, sing dimanfaatke kanggo nenandur dening warga. Program iki disokong nganggo Dana Keistimimewaan (Danais).

Bupati Sleman, Kustini Sri Purnomo ngendika, program Optimalisasi Tanah Desa kanthi wujud pemberdayaan warga ing sektor pertanian, dadi salah sijine upaya kanggo nambah kamulyane warga.

pawartos liyane: Sleman Mesthi Surplus Lombok Abang Paling Sithik 1000 Ton Saben Wulan

“Aku melu seneng jalaran warga Pondokrejo wes kasil nandur timun lan lombok kanti asil sing apik. Muga-muga asil iki dadi semangat kanggone warga liyane supaya krentek marang agribisnis,” mangkono ngendikane Kustini.

Lurah Pondokharjo, R Widiyatama ngendika, program Optimalisasi Tanah kas Desa dilaksanake ing tanah kas sik ambane 3 hektar. Program iki disengkuyung dening 28 petani penggarap seka kabeh pedukuhan ing kukuban Kelurahan Pondokrejo. (*)

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *